Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğan: ‘Vaka elemesi yapılması gerekiyor’

Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğan: “Vaka Elemesi Yapılması Gerekiyor”

Ankara‘da “Sağlıklı Türkiye Yüzyılında Sağlık Okuryazarlığı Sempozyumu” düzenlendi

ANKARA – Sağlık-Sen ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen “Sağlıklı Türkiye Yüzyılında Sağlık Okuryazarlığı Sempozyumu”na katılan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Faruk Doğan, acil durum vakalarında vaka elemesinin yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Doğan, “Her vakaya ambulansın gitmemesi gerekiyor. Kalp krizi geçiren vatandaşımızın, yüksekten düşen vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bunlara öncelik verilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın ise sempozyumda toplumun sağlık okuryazarlığını artırmanın önemine değinerek, “Sağlık okuryazarlığı bireylerin sağlıkla ilgili bilgilere erişimini, anlayışını ve bu bilgileri kullanma becerisini ifade etmektedir. Bu kavram toplumsal bir dönüşümü gerektirmektedir. Sağlık-Sen ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin bu girişimi, Türkiye’nin sağlık vizyonuna önemli katkılar sağlamaktadır” dedi.

“Sağlık okuryazarlığı sağlıkta şiddet olaylarının önüne geçebilir”

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Faruk Doğan da akademik sendikacılığın sağlık okuryazarlığına önemli katkılar sağlayabileceğini belirterek, “Her türlü acil durumda her vatandaşımıza en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Ancak her vakaya ambulansın gitmemesi gerektiğine inanıyoruz. Vaka elemesi yapılması gerekiyor. Sağlık okuryazarlığı, sağlıkta şiddet olaylarını önlemede büyük önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.

Sempozyum, ödül takdimleri ve öğrencilere verilen konferans ile sona erdi. Sempozyuma Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Faruk Doğan, pek çok akademisyen ve öğrenci katıldı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / BİLAL SARIKAVAK – Sağlık

Related Posts

Yaz aylarında vücut ısısındaki ani yükseliş ölümcül olabilir

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Esra Demir, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalıkları olan bireylerin güneş çarpmalarına karşı risk altında olduğunu ve vücut ısısının ani ve kontrolsüz şekilde yükselmesinin ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirtti.

Uzmanlardan ebeveynlere uyarı: Yaz tatilinde çocukların artan ekran süresi kontrol edilmeli

Uzmanlardan ebeveynlere uyarı: Yaz tatilinde çocukların artan ekran süresi kontrol edilmeli

Kalp krizi riski herkese eşit değil

Kolesterolü yüksek olan herkes aynı riski taşımıyor. Kolesterol testleri çoğu zaman eksik bilgi veriyor. Gerçek riski belirlemek için trigliserit, HDL ve bel çevresine de bakmak gerekiyor. Kan tahliliniz “normal” çıksa bile kalp krizi riski taşıyor olabilirsiniz. Çünkü total kolesterol değeri, partikül boyutu, insülin direnci ve bel çevresiyle beraber değerlendirilmelidir.

Sıcak çarpması kapıda: Vücudunuz alarm veriyor

Yüksek sıcaklıklar ve yetersiz sıvı alımı, yaz aylarında güneş çarpması riskini artırıyor. Doç. Dr. Veysel Kıdır, sıvı kaybının hayati sonuçlara yol açabileceğini belirtti. İşte yaz sıcaklarında korunmanın yolları…

Hızla kilo vermek için aç kalmayın! 12 basit kuralla metabolizmanızı harekete geçirin

Tüm yıl özlemle beklediğimiz yaz mevsimi kapımızı çalarken, hemen hepimizi zayıflama telaşı sardı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Pınar Koç, metabolizmanızı hızlandırmanın 12 kuralını anlattı.

Sağlıkçılardan Hazine ve Maliye Bakanlığı Önünde Atama Beklentisi

Hazine Ve Maliye Bakanlığı önünde toplanan atama bekleyen sağlıkçılar basın açıklaması yaptı. Kamu Birliği Konfederasyonu, Genç Sağlık Sendikası ve Sağlıkçı Birliği tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde sağlık personeli ataması için basın …