Cilt kuruluğu deyip geçmeyin!

Cilt Kuruluğu ve Kaşıntı Böbrek Hastalığının Habercisi Olabilir!

İSTANBUL (İGFA) – Sağlık konuları önemli olsa da bazen belirtilere gereken dikkat gösterilmezse ciddi problemlerle karşılaşılabilir. Çünkü cilt kuruluğu ve kaşıntı gibi görünen basit belirtiler aslında böbrek hastalıklarının habercisi olabilir.

Ciltteki kuruluk ve kaşıntı sadece dış etkenlerden değil, aynı zamanda böbrek hastalıklarından da kaynaklanabilir. Kronik böbrek hastalığı, vücuttaki toksik maddelerin birikmesine sebep olarak cildin kurumasına neden olabilir. Eğer bu kuruluk sürekli bir hal alıyorsa, sadece mevsimsel etkiler ya da beslenme faktörleri değil, böbrek sağlığınızı da değerlendirmeniz önemlidir.

TBV Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Aydın Türkmen, böbrek hastalıklarında kuruluk ve kaşıntının sıkça görülen belirtilerden olduğunu belirtiyor ve hastaların yaklaşık üçte birinde bu durumun yaşandığına dikkat çekiyor.

“Yılda Bir Kontrol Şart”

Böbrek hastalıklarının belirtilerinin erken dönemde ortaya çıkmadığını vurgulayan TBV Başkanı Timur Erk, ciltteki kuruluğun basit bir problem gibi görünse de aslında vücudun uyarı sinyali olabileceğini söylüyor. Erken teşhis, böbrek hastalıklarının ilerlemesini durdurabilir ve genel sağlığınızı koruyabilir. Bu nedenle, yılda bir kez kan testleri ve doktor kontrolleri yapmak böbrek sağlığınızı korumanın en etkili yollarından biridir.

“Yetersiz Su, Aşırı Tuz ve İşlenmiş Gıda Cildinizi Kurutabilir”

TBV Diyetisyeni Gökçen Efe Aydın, beslenme alışkanlıklarının cilt sağlığını direkt olarak etkilediğini belirtiyor. Yetersiz su alımı, aşırı tuz ve işlenmiş gıdalar cildin nem dengesini bozabilir. A, C, E vitaminleri ve omega-3 yağ asitlerinden yoksun bir diyet cildin elastikiyetini kaybetmesine ve kurumasına neden olabilir. Bu sebeple beslenme düzeninizi gözden geçirerek cilt sağlığınıza önem vermelisiniz.

“Böbrek Nakli, İleri Evre Böbrek Hastalığı ile İlişkili Kaşıntının Çözümü Olabilir”

Prof. Dr. Aydın Türkmen, böbrek hastalarında kaşıntının sebepleri arasında kalsiyum ve fosfor metabolizmasındaki bozukluk, paratroid hormonunun yüksekliği, kuru cilt ve azalan terleme gibi faktörlerin olduğunu belirtiyor. Ayrıca diyabet ve karaciğer hastalıklarının varsa kaşıntı şikayetlerine sebep olabileceğini ekliyor.

Related Posts

Yaz aylarında vücut ısısındaki ani yükseliş ölümcül olabilir

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Esra Demir, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalıkları olan bireylerin güneş çarpmalarına karşı risk altında olduğunu ve vücut ısısının ani ve kontrolsüz şekilde yükselmesinin ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirtti.

Uzmanlardan ebeveynlere uyarı: Yaz tatilinde çocukların artan ekran süresi kontrol edilmeli

Uzmanlardan ebeveynlere uyarı: Yaz tatilinde çocukların artan ekran süresi kontrol edilmeli

Kalp krizi riski herkese eşit değil

Kolesterolü yüksek olan herkes aynı riski taşımıyor. Kolesterol testleri çoğu zaman eksik bilgi veriyor. Gerçek riski belirlemek için trigliserit, HDL ve bel çevresine de bakmak gerekiyor. Kan tahliliniz “normal” çıksa bile kalp krizi riski taşıyor olabilirsiniz. Çünkü total kolesterol değeri, partikül boyutu, insülin direnci ve bel çevresiyle beraber değerlendirilmelidir.

Sıcak çarpması kapıda: Vücudunuz alarm veriyor

Yüksek sıcaklıklar ve yetersiz sıvı alımı, yaz aylarında güneş çarpması riskini artırıyor. Doç. Dr. Veysel Kıdır, sıvı kaybının hayati sonuçlara yol açabileceğini belirtti. İşte yaz sıcaklarında korunmanın yolları…

Hızla kilo vermek için aç kalmayın! 12 basit kuralla metabolizmanızı harekete geçirin

Tüm yıl özlemle beklediğimiz yaz mevsimi kapımızı çalarken, hemen hepimizi zayıflama telaşı sardı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Pınar Koç, metabolizmanızı hızlandırmanın 12 kuralını anlattı.

Sağlıkçılardan Hazine ve Maliye Bakanlığı Önünde Atama Beklentisi

Hazine Ve Maliye Bakanlığı önünde toplanan atama bekleyen sağlıkçılar basın açıklaması yaptı. Kamu Birliği Konfederasyonu, Genç Sağlık Sendikası ve Sağlıkçı Birliği tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde sağlık personeli ataması için basın …